Hasanefendićevi Tunižani prejaki za Bjeloruse

Na turniru Yellow Cup

Hasanefendićevi Tunižani prejaki za Bjeloruse

Svi učesnici Svjetskog prvenstva za rukometaše koje 15. januara ove godine počinje u Kataru uveliko se pripremaju za napore koji ih očekuju u Dohi.

Ipak, za razliku od našeg nacionalnog tima, koji je tek odigrao utakmicu humanitarnog karaktera u Čapljini, neke od selekcija iz grupe B, koji će biti protivnici izabranicima Dragana Markovića, počeli su igrati i prijateljske susrete.

Tako je reprezentacija Tunisa, koju sa klupe predvodi nekadašnji selektor naše zemlje Sead Hasanefendić, učestvuje na turniru Yellow Cup, a u okviru prvog kola ovog turnira afrička selekcija savladala je Bjelorusiju rezultatom 34:30. Najbolji u redovima pobjedničkog tima bio je Wael Jallouz sa osam postignutih golova, Oussama Boughanmi je sedam puta pogodio mrežu Bjelousa, dok je desni bek Tunižana Aymen Hammed dao šest golova.

Interesantno je da je upravo bjeloruski nacionalnim tim jedan od protivnika reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo, a u prvom meču u Bjelorusiji nije bilo pobjednika. Rezultat je glasio 25:25.

U drugom meču je turnira Yeloww Cup Švicarska sa 31:29 savladala Slovačku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.