Hasanović: Pokušat ću se nametnuti za ostanak u Željezničaru

Istekla mu posudba u Čeliku

Hasanović: Pokušat ću se nametnuti za ostanak u Željezničaru

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nisu uspjeli da se od domaće publike u posljednjoj utakmici u ovoj godini oproste pozitivnim rezultatom. Sloboda je rezultatom 0:2 slavila na Bilinom polju i sasvim zasluženo osvojila tri boda, poslije bolje igre u drugom poluvremenu.

U zapisniku utakmice za ovu utakmicu nije bilo 20-godišnjeg veznjaka Dine Hasanovića, koji nije bio u rosteru zbog nesporazuma s trenerom. Ovaj nogometaš u Čelik je stigao ljetos na posudbu iz sarajevskog Željezničara, a budući da je dogovor da Hasanović ne igra protiv Željezničara, njegova posudba u Čeliku je gotova, budući da Zeničani u posljednjem kolu gostuju na Grbavici.

Dino Hasanović u crno-crvenom dresu odigrao je 13 utakmica u Premijer ligi, te jedan u okviru Kup-a. Njegova prirodna pozicija je defanzivni vezni, ali je u Čeliku igrao i lijevog beka u par navrata.

Za SportSport.ba ovaj nogometaš potvrdio je da se vraća na Grbavicu, gdje će se pokušati nametnuti treneru Slavku Petroviću.

„Moja posudba ističe i obaveza mi je budući da imam još pola godine ugovor sa Željezničarom da se javim na prozivku svog matičnog kluba. Protekla polusezona možda rezultatski za Čelik nije bila dobra, ali meni je stvarno lijepo bilo u Zenici. Stekao sam dosta prijatelja, klub je i pored mnogih poteškoća i svega ostaloga sigurno jedan od najvećih u državi, tako da što se tiče boravka na Bilinom polju nemam nikakve zamjerke. Igrao sam većinom standardno i nadam se da sam opravdao povjerenje trenera“ ističe Hasanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nada se da će se izboriti za ostanak na Grbavici.

„Željo je moj matični klub, naravno da mi je želja da ostanem na Grbavici. Ja ću dati sve od sebe da se nametnem stručnom štabu i izborim za novi ugovor i ostanak u plavom dresu. Ako bude drugačije prijateljski ćemo se rastati jer to je moj klub u kojem sam počeo svoje prve korake, prošao omladinsku školu i zaigrao u prvom timu. U godinama sam kad mi je najbitnije da igram, motiviran sam i vjerujem da ću nastaviti standardno igrati u Premijer ligi, hoće li to biti Željezničar ili neki drugi klub vrijeme će pokazati“ kazao je za SportSport.ba Dino Hasanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi