Kažnjen Šemsudin Hasić!

Novčana kazna za prvog čovjeka Veleža

Kažnjen Šemsudin Hasić! · Saznajemo

Adnan Beganović

Danas je održana sjednica Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na sjednici je donešeno nekoliko odluka, a između ostalog na Dnevnom redu je bio i slučaj predsjednika Veleža Šemsudina Hasića koji je Disciplinskoj komisiji prijavljen zbog neprimjerenih izjava na Skupštini FK Velež.

"Današnji Velež bije dosta bitki koje vi možda i ne vidite. Jedna od njih je svakako Fudbalski savez BiH. Vjerujte da nam je danas teže doći do novca nego do poštenog člana FS BiH. Odnosno ja ga još nisam sreo. Možda ću to doživjeti u narednim godinama, ali do danas nisam još sreo.

Najcrnji segment Saveza je sudijska organizacija koja je tako čvrsto uvezana i direktno komandovana od najviših vrhova FS BiH. Nećemo dozvoliti da budemo objekti u budućnosti i da nam se diljem Bosne i Hercegovine određuju ljudi koji će nas ubijati na fudbalskom terenu."

Ja nisam spreman da učestvujem u takmičenju u kojem se unaprijed zna ko će biti pobjednik i zato ćemo se boriti. Ta borba je bila i mene je do sada koštala značajnih materijalnih sredstava, ali to je nebitno. Uspjevao sam uvijek da kažem ono što mi je na duši i te su riječi dopirale tamo gdje je trebalo jer smo vrlo brzo dobijali kaznu. I Velež svoju i ja svoju."

Za mene više ne postoje kazne, postoji suspenzija. Ali to me neće spriječiti da i dalje govorim ono što treba govoriti, to da su lopovi lopovi, da su varalice varalice i takvih je FS pun. Nažalost nekoliko pokušaja formiranja Udruženja premijerligaša je bilo minirano na ovakav ili onakav način jer smo mi htjeli kroz Udruženje da slobodno govorimo o nekim pojavama i događajima u FS BiH jer vi kao pojedinac ne smijete govoriti jer 'kadija vas tuži, kadija vam sudi.' Mogu vas obavijestiti da smo vrlo blizu formiranja svih akata", između ostalog je tada istakao Hasić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Disciplinske komisije su nakon prijave tražili očitovanje od prvog čovjeka mostarskog kluba, a nakon toga, odnosno danas, su i donijeli odluku po pitanju ovog slučaja. Hasić je kažnjen i to novčano što nam je potvrdio i naš izvor iz Saveza.

"Novčano je kažnjen Hasić zbog onog govora na Skupštini. Čini mi se da se radi o 2.000 KM", kratko nam je rekao naš izvor iz bosanskohercegovačke kuće fudbala.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Kaznjavaj i suspenduj mostarsko govedo
4 53
Brigata_rossa.1981
Vico ti se Hasicu mozes samo saget. Ko dirne na Semsu dirno je i na navijace!!!
24 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi