Poznat termin odigravanja derbija između Veleža i Sarajeva

Sastaju se u okviru 8. kola Premijer lige

Poznat termin odigravanja derbija između Veleža i Sarajeva · Saznajemo

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala u BiH ovog vikenda ne mogu uživati u mečevima Premijer lige zbog reprezentativne pauze.

Bh. premijerligaši iskoristili su reprezentativnu pauzu kako bi odigrali nekoliko prijateljskih utakmica i spremili se za nastavak sezone.

Premijer liga vraća nam se narednog vikenda kada će na programu biti utakmice osmog kola.

Očekuje nas nekoliko zanimljivih utakmica, a sigurno da će jedan od derbija biti okršaj u Mostaru gdje će se na stadionu Rođeni sastati Velež i Sarajevo.

Prvobitno je bilo planirano da se ova utakmica odigra u subotu, ali kako saznaje SportSport.ba došlo je do promjene termina.

Naime, meč između Veleža i Sarajeva igra se već u petak od 20 sati i sigurno je da nas očekuje uzbudljiva utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je trenutno treće sa 13 bodova iz sedam odigranih utakmica, dok je Velež na petoj poziciji sa tri boda, ali i utakmicom manje u odnosu na klub s Koševa.

Velež i Sarajevo prethodnih meč u Mostaru u okviru Premijer lige igrali su 12. aprila, a tada su Rođeni slavili sa 1:0. Sarajevo je zadnji put u Mostaru u Premijer ligi protiv Veleža slavilo 23. novembra 2019. godine sa 2:1.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
SVI U VRAPCICE!
8 6
Matic
Kako to mislite “u Mostaru”
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi