Haskić: Nisu samo Brazilci opasni u Hiberniansu

Napadač Sarajeva poziva na oprez

Haskić: Nisu samo Brazilci opasni u Hiberniansu

Edmir Škorić

Nermin Haskić, napadač Fudbalskog kluba Sarajevo, smatra da on i njegovi suigrači i u revanš susretu prvog pretkola mogu pobijediti Hibernians. 

Sarajevo je na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" prošlog četvrtka s visokih 5:2 savladalo Hibernians. Ipak, ne treba zaboraviti da su Maltežani u tom susretu čak i vodili s 2:1, te nisu tako naivan protivnik.

 

"Ako prikažemo ozbiljan pristup, tačnije bolji pristup nego od onog u Sarajevu, smatram da pobjeda neće doći u pitanje. Vjerujem u naš kvalitet i siguran sam da ćemo ispraviti greške iz prve utakmice", kazao nam je Haskić.

 

Baš kao i svi u klubu, tako i Haskić smatra da najveća opasnost po gol Adija Adilovića dolazi od brazilskog napadačkog dvojca.

 

"Naši protivnici su sigurno kvalitetna ekipa. Brazilci u njihovim redovima jesu naša prepreka, ali FK Hibernians pored njih ima još nekoliko dobrih pojedinaca. Njihov trener je dobar stručnjak i taj tim se ne treba potcijeniti. Na kraju, oni su to i pokazali na Koševu".

 

S tri gola prednosti Sarajevo ulazi u uzvratni susret s Maltežanima, pa se polako okreće ka drugom pretkolu i Levskom iz Sofije. Bugari su sigurno daleko renomiraniji i kvalitetniji protivnik...

 

"Levski je zaista protivnik vrijedan poštovanja. Trenutno smo fokusirani smo na utakmicu protiv FK Hibernians, i ne razmišljamo o ekipi iz Bugarske. Želimo prije svega ostvariti pobjedu, pa tek onda se okrećemo utakmici u Sofiji".

 

Poruka za vjerne navijače?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Uprava kluba je uložila sve moguće napore kako igrači ne bi osjetili put, te kako bi odmorni igrali. Navijačima bih poručio da mogu očekivati bolji pristup od onog u Sarajevu, kao i kvalitetno zalaganje".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije