Hat-trick Cvijanovića, Velež izgleda zrelo i spremno za velike stvari

Uspješna generalka protiv Mladosti DK

Hat-trick Cvijanovića, Velež izgleda zrelo i spremno za velike stvari

E. Škorić

U posljednjoj pripremnoj utakmici FK Velež je ugostio Mladost Doboj Kakanj na stadionu Rođeni i slavio je s uvjerljivih 5:1.

Tim Feđe Dudića odigrao je još jedan kvalitetan meč i dokazao da je najzad zreo da igra važnu ulogu u bh. Premijer ligi i da se bori za sami vrh. Naravno, to ne bi trebalo da se zaključuje poslije pripremnih utakmica, ali Rođeni zaista izgledaju odlučno da naprave iskorak.

Lijep i dinamičan nogomet je ponovo donio rezultat, a ofanzivci Veleža nisu imali problem s realizacijom. Prednjačio je Cvijanović, desnokrilni napadča koji je postigao tri gola.

Početak donosi bolju igru Veleža, šanse Pršeša i Mulićam koji pogađa stativu nakon što se oslobodio protivničkih igrača, ali i promašaj Brandaa s bijele tačke u 22. minuti.

U 27. minuti stiže kazna za propuštene prilike, jer je Nedim Hadžić prekrasnu akciju gostiju iz Kaknja okončao pogotkom. U 36. minuti Hiroš je dobio direktan crveni karton, no snage su ostale izjednačene na terenu jer je Dedić ušao umjesto njega.

Cvijanović svoj prvi od tri gola postiže u završnici prvog poluvremena, a imao je i sreće jer je golmanu gostiju Bukviću ispala lopta iz ruku. Nedugo nakon toga Cvijanović glavom sjajnim lob udarcem donosi preokret svom timu.

U nastavku još dva tri Rođenih. Prvo zabija Vehabović za 3:1, a onda Cvijanović još jednom pogađa za hat-trick. U finišu domaćin dolazi i do petog gola, a strijelac je bio Ovčina. Moglo je biti i uvjerljivije, a sam Mulić je imao nekoliko zicera, no visokom napadaču danas nije bilo suđeno da se upiše u strijelce.

Velež će naredenog vikenda gostovati na Grbavici kod Željezničara na otvaranju nove sezone, dok će Mladost imati teško gostovanje u Banjaluci kod Borca.




Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

balunv
Bravo ROĐENI. Evropa više neće biti san!
11 2
starmac
Mogu samo reći steta što će se igrati bez publike.ŽELJO:VELEŽ.Ali šta je tu *****lji neka pobjedi i biće pravi derbi. M.U.S.V.D.G
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi