Hat-trick fantastičnog Kramarića za važnu pobjedu Hoffenheima

Bundesliga, 32. kolo

Hat-trick fantastičnog Kramarića za važnu pobjedu Hoffenheima

Večeras je Hoffenheim ugostio ekipu Hannovera u prvoj utakmici 32. kola Bundeslige i upisao pobjedu rezultatom 3:1.

Odlično su domaći otvorili susret i poveli već u 16. minuti. Jedan defanzivac Hannovera se okliznuo u odsutnom trenutku, pa se Gnabry našao pred golom gostiju i dodao loptu do Kramarića kojem nije bilo teško da zatrese protivničku mrežu za 1:0.

Ipak, Hannover u 24. minuti stiže do poravnanja. Schwegler je sjajno ubacio, a Karaman poslao loptu iza leđa golmana Hoffenheima.

Hoffenheim je nastavio sa napadima ne bi li ponovo došao do prednosti, ali se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Ipak, Kramarić na otvaranju drugog dijela pogađa za 2:1. Demirbay je izvao korner, lopta pada na nekih 12 metara od gola, a Kramarić sjajnim volejom iz prve postiže svoj drugi gol na meču.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve dileme oko pobjednika riješio je Kramarić u 86. minuti. Hrvatski fudbaler se nakon jedne duge lopte izborio za prostor za šut i sjajnim lobom kompletirao svoj hat-trick.

Sa ova tri boda Hoffenheim je barem nakratko došao do četvrte pozicije na tabeli koja vodi u Ligu prvaka. Hoffenheim tako trenutno ima 52 boda, dok Leverkusen na petoj poziciji ima bod manje, ali i utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti