Hat-trick Galešića za Koper, Zeba pogodio za Olimpiju

Bh. internacionalci u Sloveniji

Hat-trick Galešića za Koper, Zeba pogodio za Olimpiju

E. Škorić

Bh. internacionalac Goran Galešić briljirao je u utakmici petog kola slovenske lige između Triglava i njegovog Kopera...

Galešić je osigurao Koperu drugu prvenstvenu pobjedu postigavši hat-trick. Najprije je u 26. minuti načeo mrežu domaćeg sastava, zatim je u 63. bio precizan sa 11 metara, da bi pet minuta prije kraja postavio konačnih 3:0.

Poslije postignutog trećeg gola naš internacionalac je zamijenjen. 

Bivši igrač FK Željezničar, Zajko Zeba, postigao je jedan od tri gola Olimpije u 3:2 pobjedi u Celju. Zeba je pogodio u 57. minuti za 3:0,  da bi Jugović (penal) i Verbić do kraja ublažili poraz domaćina.

Osim Zebe, za goste iz Ljubljane pogađali su i Omladić u 39., odnosno Sporar u 48. minuti.

Slovenska liga, 5. kolo:

Celje - Olimpija 2:3 (Jugović 74 - penal, Verbić 87/ Omladić 39, Sporar 48, Zeba 57)
Triglav - Koper 0:3 (Galešić 26, 63 - penal, 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.