Hat-trick Messija, Barca na startu najavila kandidaturu za osvajanje titule

PSV nemoćan u Kataloniji

Hat-trick Messija, Barca na startu najavila kandidaturu za osvajanje titule

E. Škorić

Nogometaši Barcelone savladali su PSV s 4:0 u meču prvog kola grupe B Lige prvaka.

Možda rezultat sugeriše da je Barca razbila PSV, ali po svemu viđenom Holanđani su zaslužili neki pogodak i sigurno ne ovako uvjerljiv poraz.

Imali su gosti iz Eindhovena dosta opasnih napada, Lozano i Bergwijn su prijetili po krilima, ali nije holandski prvak imao jednog čarobnjaka u timu kao što je Lionel Messi.

Argentinac je u 32. minuti sjajno zabio iz slobodnjaka i postavio temlje Barcine pobjede, a PSV je bio 30. tim kojem je Messi dao gol u Ligi prvaka.

Naravno, bilo je dosta šansi i pored tog gola, vrijedi istaću prečku Suareza u 68. minuti, a dvije dobre prilike za domaće propustio je Coutinho. U 75. minuti Ousmane Dembele je postigao lijep gol za 2:0.

Tu se i raspao PSV, pa je Messi samo dvije minute kasnije na asistenciju Rakitića zabio za 3.0, a konačnih 4:0 hat-trickom je postavio u 87. minuti. 

Sve u svemu, za Barcu je najvažnije da je sezonu u Ligi prvaka otvorila pobjedom, a u grupi se nalaze još Inter i Tottenham, koji će biti naredni rival Kataloncima u 2. kolu, a meč će se igrati u Londonu.

Liga prvaka, grupa B, 1. kolo:
Barcelona - PSV 3:0 (Messi 32, 77, 87, Dembele 75)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi