Hat-trick Samarasa, Atajić ga zamijenio u finišu

Škotska Premier liga, 8. kolo

Hat-trick Samarasa, Atajić ga zamijenio u finišu

Aktuelni šampion Škotske Celtic stigao je do nove pobjede, ovaj put na furiozan način. Nakon što su se igrači iz Glazgova mučili na početku, u periodu od 20. do 27. izabranici Neila Lennona postigli su čak tri gola.

Golijadu je otvorio Commons pogotkom u 20. minuti, da bi vodstvo gostiju samo četiri minute kasnije udvostručio Samaras. Grčki napadač nalazi se u odličnoj formi, sa samo tri minute kasnon svog prvog, postigao je i svoj gol za vodstvo Celtica od 0:3.

Do kraja prvog poluvremena domaći uspjeli golovima Clingana u 35. i Clohessyja u 42. minuti smanjiti zaostatak na jedan gol.

Ipak, opuštanje u finišu utakmice domaćine je skupo koštala, pa je u 88. minuti sjajnu partiju danas krunisao svoj trećim golom Georgios Samaras, da bi u prvoj mnuti sudijske nadoknade Balde postavio konačnih 2:5.

U istoj minuti je bh. reprezentativac BiH Bahrudin Atajić na terenu zamijenio najboljeg pojedinca ovog susreta, grčkog napadača Georiosa Samarasa.

Škotska Premier liga, 8. kolo:
Kilmarnock – Celtic 2:5 (Clingan 35, Clohessy 42 / Commons 20, Samaras 24, 27,88, Balde 90+1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.