Hat-trick Seferovića, Belgija doživjela blamažu kakvu pamti samo iz najgorih vremena
Švicarska se plasirala na završni turnir divizije A iako je na početku meča djelovalo nemoguće da će se to desiti.

Plasirali se na završni turnir divizije A

Hat-trick Seferovića, Belgija doživjela blamažu kakvu pamti samo iz najgorih vremena

Reprezentacija Švicarske pregazila je večeras na domaćem terenu Belgiju sa visokih 5:2 i na taj način se plasirala na završni turnir divizije A Lige nacija.

Podsjetimo, prije početka susreta Švicarcima je trebala pobjeda od dva gola razlike kako bi završila na prvom mjestu ove grupe i preskočila upravo Belgiju, a na kraju se dogodio i veći trijumf.

Ipak, nije sve tako dobro počelo za selekciju koju sa klupe predvodi Sarajlika Vladimir Petković. Belgijanci su preko Thorgana Hazarda poveli već u 2. minuti, da bi isti igrač u 17. minuti povisio na 2:0. Tada se činilo kao nemoguća misija za Švicarce da dođu do bilo kakve pobjede, a kamo li one od potrebnih dva razlike, ali oni nisu razmišljali tako.

Do kraja prvog poluvremena Švicarska dolazi do potpunog preokreta. Prvo je Rodriguez sa penala pogodio za 1:2, da bi pet minuta kasnije, u 31. minuti Haris Seferović izjednačio rezultat. Minut prije kraja prvog dijela isti igrač postiže novi gol za potpuni preokret.

U nastavku meča Švicarci su postigli još dva gola i to preko Elvedija i ponovo Seferovića za konačnih 5:2. Treba reći i to da je upravo Elvedi napravio veliku grešku kod prvog gola Belgije, ali je ipak uspio da se iskupi u drugom poluvremenu i da pogodi za 4:2.

Švica i Belgija su ovu grupu završile sa po devet bodova, ali Švicarci su imali bolji međusobni omjer pa idu na završni turnir gdje su se pridružili Portugalu i Engleskoj za sada.

Top Komentari

Racku Jaja
Kad Seferovic koii je jedan od najvecih taraba u istoriji Svice uvali 3 komada mos mislit kako je Belgija slaba bila
4 15
Benjamingst
Belgija polako propada.... ni oni vise nisu sto su bili.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi