Iznenađenje u Luganu: Švicarska izgubila od 96. reprezentacije svijeta

Poraz u prijateljskoj utakmici

Iznenađenje u Luganu: Švicarska izgubila od 96. reprezentacije svijeta

Fudbalska reprezentacija Švicarske, koju sa klupe predvodi bh. trener Vladimir Petković, večeras je na svom terenu doživjela nimalo ugodan poraz.

Iako je riječ o prijateljskoj utakmici, domaći poraz od Katara rezultatom 1:0 sigurno će zabrinuti tamošnju javnost pred nadolazeći susret takmičarskog karaktera protiv Belgije.

Katar na FIFA-inoj rang listi zauzima tek 96. mjesto, a u Luganu je slavio zahvaljujući golu Akrama Afifa iz 86. minute susreta.

Švicarska će već u nedjelju imati mnogo teži zadatak kada će dočekati Belgiju, s kojom se bori za prvo mjesto u svojoj grupi Liga nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi