Hat-trick Shaqirija za plasman Švicaraca u osminu finala
Foto: EPA

Švicarci idu dalje

Hat-trick Shaqirija za plasman Švicaraca u osminu finala

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Švicarske plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon što su večeras savladali selekciju Hondurasa s 3:0.

Nerješiva enigma za odbranu Hondurasa u ovom susretu je bio fudbaler Bayerna Xherdan Shaqiri. Već nakon tri minute igre Shaqiri je imao priliku, ali je Noel Valladares odbranio njegov pokušaj.

Ipak, samo tri minute kasnije Švicarci su poveli. Fantastično je šutirao Shaqiri, Valladares je samo pogledom ispratio loptu za prednost Švicarske od 1:0. 

Imala su oba tima nekoliko pokušaja nakon gola, a u 31. minuti se mreža Hondurasa ponovo zatresla. Ponovo je strijelac Shaqiri za sigurno vodstvo Švicarske od 2:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Honduras je prvi prijetio u nastavku. Bengston je pokušao, ali iako je savladao Diega Benaglija, jedan švicarski igrač je izbacio loptu s gol-linije, te je ostalo 2:0. 

Sve dileme oko pobjednika otklonjene su u 72. minuti. Drmić je sjajno prošao po lijevoj strani, uposlio je danas fantastičnog Shaqirija, koji pogađa za visokih i uvjerljivih 3:0.

Potom je Honduras imao dvije šanse. Ipak, Benaglio je sjajnim intervencijama spasio svoju mrežu, pa je do kraja susreta ostalo 3:0 za Švicarce.

Svjetsko prvenstvo, grupa E:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Honduras - Švicarska 0:2 (Shaqiri 6' 31', 72')


Shaqiri Amazing Goal Honduras vs Switzerland 0... by edi-qrz11
Goal Xherdan Shaqiri Honduras Vs... by Daniel7jose2013
Honduras 0 - 3 Switzerland X. Shaqiri by f100000575791389

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.