Hat-trick Sneijdera, trijumf Galate, debi Hajrovića

Galatasaray s 6:0 savladao Bursaspor

Hat-trick Sneijdera, trijumf Galate, debi Hajrovića

A. Beganović

Fudbaleri Galatasarayja su u 19. kolu turskog prvenstva sa 6:0 savladali Bursaspor, a prve minute u dresu slavnog kluba upisao je i bosanskohercegovački reprezentativac Izet Hajrović.

Derbi 19. kola turskog fudbaskog prvenstva pripao je Galatasarayju, koji se bez većih problema obračunao sa Bursasporom.

Već u 13. minuti Galata je preko sjajnog Sneijdera stigla do prednosti, a sedam minuta kasnije isti igrač je udvostručio prednost svoje momčadi.

Igrala se 24. minuta kada je Eboue zabio za 3:0, a dva minuta prije odlaska na odmor Sneijder postiže treći pogodak za visokih 4:0.

U drugom dijelu domaći su malo smanjili gas, a u 57. minuti umjesto fenomenalnog Sneijdera u igru je ušao Hajrović. Pogodak za 5:0 postigao je Drogba u 66. minuti, a u 88. za konačnih 6:0 zabija Inan.

Galatasaray se nakon 19 odigranih kola nalazi na 2. mjestu tabele sa 37 bodova, dok je Bursasport 10. sa 27 bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.