Hat-trick Suareza za veliki trijumf Ajaxa
Ajax na krilima sjajnog Urugvajca

Prvenstvo Holandije, 4. kolo

Hat-trick Suareza za veliki trijumf Ajaxa

Edmir Škorić

Ajax je na De Vijverberg stadionu, rezultatom 0:5, savladao De Graafschap i tako ostao lider nakon nepotpunog četvrtog kola holandskog prvenstva.

Gosti iz Amsterdama su do ubjedljive pobjede stigli na krilima raspoloženog urugvajskog napadača Luisa Suareza. Suarez je "načeo" domaćina prvi put u 14. minutu, a onda do kraja prvog poluvremena postigao još jedan pogodak.

Uly Emanuelson je u 68. minutu povisio na 0:3, a pet minuta prije kraja utakmcie Suarez je pogodio za svoj hat-trick. Tačku na 'i' postavio je Eriksen u sudijskoj nadoknadi.

Ajax u narednom kolu dočekeuje Willem II na Amsterdam-Areni, dok će De Graafschap gostovati kod ADO Den Haaga.

Holandska Eredivizija, 4. kolo

De Graafschap - Ajax 0:5 (Suarez 14, 41, 85, Emanuelson 68, Eriksen 89)

Ostali današnji parovi:

Twente - Utrecht (14:30)
Feyenoord - Vitesse (14:30)
Den Haag - PSV (14:30)
AZ Alkmaar - Excelsior (16:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.