Hat-trick Vargasa za pobjedu Napolija, Dnipro bolji od PSV-a

Grupa F

Hat-trick Vargasa za pobjedu Napolija, Dnipro bolji od PSV-a

Midhat Šljivak

U susretima grupe F Evropske lige sigurne pobjede su upisale ekipe Napolija i Dnipra.

Napoli je bez većih problema savladao AIK iz Štokholma sa 4:0. Eduarado Vargas je pobjegao odbrani AIK-a u šestoj minuti, te je matirao golmana gostiju za vodstvo Napolija, da bi isti igrač na samom otvaranju drugog poluvremena povisio vodstvo Napolitanaca na 2:0 gotovo indentičnim golom.
 u 69. minuti Vargas je postigao hat-trick za ubjedljivih 3:0.  Konačnih 4:0 je postavio Džemaili u 90. minuti susreta.

Dnipro je savladao PSV sa sigurnih 2:0.

Nakon prvog poluvremena koje je završilo bez golova, Matheus u 50. minuti dovodi ukrajinski tim u prednost od 1:0. Samo osam minuta kasnije novi gol u mreži PSV-a. Ovog puta je vlastitu mrežu pogodio Hutchinson za vodstvo Dnipra od 2:0.

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.