Dva puta su ga svi "pokopali", a on im je svima pokazao kakav je šmeker s loptom

Zabio neke nestvarne golove

Dva puta su ga svi "pokopali", a on im je svima pokazao kakav je šmeker s loptom

E. Čaušević

U modernom fudbalu sve je manje i manje fudbalera za koje oni istinski ljubitelji ovog sporta kažu da su mađioničari s loptom i da je uživanje gledati njihove driblinge, poteze i golove.

Mnogi će reći da je Ronaldinho bio posljednji fudbalski mađioničar i da je igrao iz totalne ljubavi. U posljednjih desetak godina sve je manje onih pravih fudbalskih romantičara, a moderni fudbal očito više i ne trpi toliko takve igrače.

No, ako za nekoga možete reći da je majstor s loptom i da uživa u svakom momentu na terenu onda je to Hatem Ben Arfa. Ovaj 35-godišnjak je bio velika nada francuskog fudbala, te je bio sjajne Lyonove generacije zajedno sa Karimom Benzemom.

Međutim, fudbal je na Ben Arfi pokazao koliko može biti surov kada je on 2010. godine doživio tešku povredu nakon što ga je faulirao Nigel de Jong, a tada su mnogi rekli da više nikada neće biti onaj stari.

Ben Arfa možda nije ispunio sve ono što se predviđalo kada je počinjao svoju karijeru, ali je imao itekako blistavih trenutaka koje će ostati zauvijek upamćene u fudbalu.

U dosadašnjoj karijeri promijenio je dosta klubova, ali mnogi su saglasni da je najbolje partije pružao dok je igrao za Newcastle. Na St. James Park je stigao počekom 2011. godine i bio je četiri godine dio ovog tima.

Oglasi

Imao ne nekoliko konstantnih sezona u kojima je blistao i pokazao svoj raskošni talent. Svi pamte nevjerovatne golove koje je postigao protiv Blackburna i Boltona na St. James Parku kada je prošao skoro cijeli protivnički tim, a onda zabio pogodak.

I u Newcastleu je imao problema s povredama zbog čega je u posljednjoj godini ugovora otišao u Hull na posudbu, a potom se vratio u Newcastle. Ipak, čelnici ovog kluba su početkom 2015. godine odlučili da raskinu ugvoor s njim.

I tada se mislilo da je Ben Arfa gotov i da od njega više nema ništa. No, ponovo je pokazao svima da griješe.

Na ljeto 2015. godine potpisao je za Nicu gdje je također imao nevjerovatnu sezonu što najbolje pokazuje činjenica da je samo godinu dana kasnije potpisao za PSG. U Parizu je bio dvije godine i tada je krenuo njegov konačni pad.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Potpisao je za Rennais gdje nije previše blistao, a kasnije je igrao za Valladolid i Bordeaux. Nakon što je pola godine bio bez kluba u januaru se vratio i potpisao je za Lille, ali je jasno da je Ben Arfa jednom nogom već u penziji.

Od dolaska u Lille odigrao je šest utakmica i upisao je svega jednu asistenciju. Ima ugovor do kraja sezone i već sada se špekuliše da najvjerovatnije neće produžiti saradnju.

Top Komentari

rocccavela
izraz smeker stvarno ne ide sa nasim jezikom.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti