Hatem Ben Arfa tužio PSG jer su mu uništili karijeru, traži ogromnu odštetu
Ben Arfa je u aprilu 2017. godine kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja

Smatra da je oštećen

Hatem Ben Arfa tužio PSG jer su mu uništili karijeru, traži ogromnu odštetu

S. Pašalić

Igrač Rennesa Hatem Ben Arfa će tužiti svoj bivši klub PSG i tražiti odštetu od 7 ili 8 miliona eura.

Kako prenosi francuski RMC Ben Arfa će tužiti svoj bivši klub za period od aprila 2017. do juna 2018. godine kada je igrač zbog navodnog neprimjerenog ponašanja bio izbačen iz prvog tima, a zbog čega je ostao uskraćen za mnoge bonuse iz ugovora.

Čak 50 stranica ima dokument u kojem su sadržani svi detalji ovog slučaja.

Između ostalog Ben Arfa traži od kuba isplatu 100 hiljada eura zbog toga što sa prvim timom nije odradio sponzorske obaveze u Kataru.

Ovaj zahtjev je realan, ali naredni je već malo problematičan. Naime igrač traži kompenzaciju drugih bonusa koji se kreću od 7 do 8 miliona eura koje je mogao ostvariti igranjem na terenu, ali je za to vrijeme bio na tribinama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osim toga on tuži klub i za mobing te "moralno uznemiravanje" kao i za diskriminaciju.

Ben Arfa se na sve ovo odlučio jer je mišljenja da je zbog načina na koji su se odnosili prema njemu u PSG-a njegova karijera uništena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi