Hateme možeš sve, ali jedno ne - sa bogatim gazdama zezanja nema

Riješena misterija "nestanka" fudbalera PSG-a

Hateme možeš sve, ali jedno ne - sa bogatim gazdama zezanja nema

Jedan od posljednjih fudbalskih virtuoza starog kova Hatem Ben Arfa je sredinom prošle godine jednostavno nestao, a čini se da je konačno riješena misterija njegovog nestanka.

Ben Arfa je na ljeto 2016. godine stigao u PSG iz Nice, a tada su svi očekivali da će se odlično uklopiti u stil igre Parižana i učiniti ovu ekipu još opasnijom. Ipak, on je posljednji put istrčao na teren 5. aprila 2017, u utakmici Kupa Francuske protiv Avranchesa.

Skoro godinu dana nakon posljednje utakmice u dresu PSG-a, Ben Arfa je na svom Instagramu saopštio da će na kraju sezone napustiti Park prinčeva, a sada je France Football konačno otkrio zbog čega je zapravo ovaj fudbaler prekrižen u PSG-u.

Nije, navodno, bila u pitanju ni forma, a pogotovo ne umijeće, već to što se Ben Arfa odlučio našaliti na račun vlasnika PSG-a.

Naime, Ben Arfine nevolje su počele u trening kampu PSG-a početkom aprila 2017. godine. Prema navodima France Footballa, Ben Arfa se na neprimjeren način (nije poznato šta je tačno rekao) našalio na račun prvog čovjeka kluba Nassera Al-Khelifija.

Ben Arfa se, navodno, šaljivo "požalio" Šeiku Tamimu bin Hamadu Al Thaniju, katarskom emiru, da je teško stupiti u kontakt sa Al-Khelifijem. U tom momentu se, kako prenosi France Football, Al-Khelaifi osjetio poniženim i zakleo da Ben Arfa više nikada neće obući dres PSG-a.

Odluka predsjednika PSG-a nije teško pala ni treneru Unaiju Emeryju koji je već ranije zamjerio Ben Arfi koji mu je jednom prilikom, navodno, poručio da nikada neće proći osminu finala Lige prvaka čak ni da ima najbolju ekipu na svijetu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Da stvari budu još gore, Ben Arfa je nerijetko potkopavao Emeryjev autoritet na treninzima, te je ismijevao njegove pokušaje da govori francuski jezik. Navodno je Ben Arfa uživao imitirati Emeryjev govor, što je nailazilo uglavnom na odobravanje ostalih igrača PSG-a. Naime, Ben Arfa je omiljen među saigračima, pa pokušaji i odluke rukovodstva da ga kazne, a zatim i prodaju do sada nisu naišle na dobar prijem u svlačionici PSG-a.

Ipak, jasno je da je Ben Arfinoj "avanturi" na Parku prinčeva došao kraj, a ostaje da se vidi gdje će ovaj nekadašnji fudbaler Lyona, Marseillea, Hulla, Newcastlea i Nice nastaviti svoju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi