Hazard najbolji igrač Francuske

Hazard najbolji igrač Francuske

Prvotimac Lillea Eden Hazard proglašen je drugu godinu zaredom za najboljeg nogometaša u Francuskoj, u izboru igrača i trenera klubova nacionalne Lige 1, prenosi Tanjug.  

Talentovani ofanzivni igrač sredine terena i reprezentativac Belgije pobijedio je u izboru pred vjerovatni odlazak iz Lillea, pošto su za njega zainteresovani brojni veliki klubovi, prije svega iz Premijer lige. 

 

"Moja naredna destinacija je Manchester, a da li prelazim u City ili  United  saznaćete uskoro", otkrio je 21-godišnji Hazard, koji je u redove dosadašnjeg francuskog prvaka stigao još kao šesnaestogodišnjak, a boje seniorskog tima brani od 2007. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Najviše glasova u izboru poslije njega dobili su Marokanac Younès Belhanda i Olivier Giroud iz Montpelliera i Nene iz Paris Sain Germaina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.