Hazard: Ronaldo i Messi su najbolji, želim biti poput njih

Belgijanac je ljestvicu postavio visoko

Hazard: Ronaldo i Messi su najbolji, želim biti poput njih

Belgijski reprezentativac Eden Hazard ove sezone briljira u dresu Chelseaja. U 34 nastupa postigao je 11 pogodaka uz niz sjajnih izdanja. 

Velika Hazardova želja je dostići najbolje igrače današnjice.

"Ronaldo i Messi su najbolji igrači svijeta i u svakoj utakmici postižu gol, dva, tri. To je ono što i ja želim, cilj mi je dostići taj nivo,“ izjavio je Hazard za BBC.

Belgijanac je svjestan da treba mnogo raditi da bi došao na taj nivo igara.

"Oni su uistinu vrhunski igrači. Znam da me očekuje jako puno posla ukoliko želim doći na njihov nivo. Moram svaki dan naporno trenirati i na terenu davati sve od sebe. Vjerojatno se može reći da sam među boljim igračima, ali morate biti svjesni da je na svijetu mnogo odličnih igrača. Korak naprijed će biti i kada mi prestanu govoriti da sam mlad igrač jer će to značiti da sam napravio još jedan iskorak u karijeri,“ dodao je Hazard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.