Hazard se "nudi" Arsenalu

Hazard se "nudi" Arsenalu

Edmir Škorić

Lilleov ofanzivac Eden Hazard naslutio je svojim izjavama prelazak u Arsenal.

Arsenalu, kojeg je sinoć dotukao Milan u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na San Siru, očito treba novih pojačanja. Već se neko vrijeme Topnici spominju kao potencijalni kupac talentiranog belgijskog reprezentativca i najboljeg igrača Lillea. 

"Uvijek je zabavnije kada je nogomet lijep. Osim toga, u Arsenalu je trener Francuz i nekoliko igrača. I Thomas Vermaelen (Belgijanac, op.a)", izjavio je Hazard za Sport Foot magazin, dodavši:

"Nekoliko klubova se zanima za mene u Engleskoj i Arsenal je stvarno jedan od njih. Englesko prvenstvo je idealno za mene. Tamo mogu napredovati. Razina utakmica, atmosfera na stadionima...Takvo što dosad nisam doživio u Francuskoj i zato me privlači. I poznajem dosta ljudi u Engleskoj".

Hazarda, navodno, žele i dva najveća kluba na svijetu, španski divovi Barcelona i Real Madrid.

"Očito da nisam protiv toga. Ko ne sanja Real ili Barcelonu? Ali sam uvjeren, barem za sada, da je Engleska idealna za mene", dodao je Hazard.

Iz Lillea su već ranije saopćili kako će definitivno ostati bez Hazarda na ljeto. Jedino ostaje pitanje gdje će mlada nada evropskog nogometa završiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.