Hazard spreman za PSG

Lille jači za drugog strijelca kluba

Hazard spreman za PSG

Edmir Škorić

Najbolji Lilleov nogometaš, Eden Hazard, bit će spreman za nedjeljni okršaj sa PSG-om.

Hazard je bio upitan za večerašnju utakmicu sve do subote, kada su iz Lilleove ljekarske službe potvrdili da Belgijanac ipak može zaigrati.

Talentirani 21-godišnji nogometaš, podsjećamo, povrijedio se u 2:0 gostujućoj pobjedi kod Dijona prošlog vikenda.

Itekako će svom klubu biti potreban u sudaru sa drugoplasiranom momčadi prvenstva. Parižanima su bodovi neophodni u utrci za naslovom, a znatno teže će iste osvojiti ukoliko Hazard zaigra od prve minute.

Inače, treba kazati da je Hazard drugi strijelac kluba sa 16 golova te prvi asistent (15). Treneru Rudy Garciji na raspolaganju je i Florent Balmmont, koji je mjesec dana pauzirao zbog povrede mišića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.