Navijači u bordo dresovima dobili poštovanje cijelog svijeta

Tako se voli klub

Navijači u bordo dresovima dobili poštovanje cijelog svijeta

Edmir Škorić
Teme:

Biti navijač ne znači samo otići na utakmicu, već voljeti i živjeti za odabrani klub.

Često smo svjedoci i kod nas i bilo gdje u svijetu da se navijači gromoglasno čuju kada ekipa vodi, napada, kada joj ide, no prvi pad donosi nervozu, šutnju, očaj, pa i psovke...

Ali u slučaju momaka u bordo dresovima, navijača Heartsa, stvari su drugačije. Oni su sinoć na stadionu u Firenci gledali debakl svog kluba, ali ni u jednom momentu nisu prestali da pjevaju.

Kada se utakmica završila, a njihov tim se zaustavio na pet primljenih komada (5:1 poraz op.a), krenula je njihova pjesma. Grupa koja je doputovala iz Škotske pokazala je šta znači voljeti klub, pa su odlučili da igračima daju malo podrške kako ne bi klonuli duhom.

Hearts je i bio autsajder u Firenci, bilo bi pravo čudo da su napravili nešto više u meču s Fiorentinom, no njihovo putovanje je na neki način urodilo plodom - pokazali su ponovo lojalnost ekipi, ali i dospjeli na društvene mreže zbog iskazivanja ljubavi i nakon teškog poraza.

Hearts je na poluvremenu gubio s 4:0, početkom drugog dijela smanjio golom Humphrysa na 4:1, da bi VIole u 79. minuti s bijele tačke ovjerili trijumf. Dva gola za domaćina postigao je Gonzalez, a po jedan Jović, Biraghi i Barak.

U grupi A Konferencijske lige vodi Basaksehir sa 10 bodova, Fiorentina ima sedam, Hearts tri, a RFS dva boda. U petom kolu Fioretnina dočekuje Basaksehir, dok će Hearts imati priliku da pobjedom nad RFS-om ostane u igri za nokaut fazu, mada je sada jasno da je Fiorentina u mnogo boljoj situaciji.

Što se tiče prvenstva Škotske, Hearts je trenutno petoplasirani sa 14 bodova, dok vodeći Celtic ima 24 boda.

Ovaj tim gostuje šestoplasiranom Aberdeenu u nedjelju i bez sumnje će ponovo imati veliku podršku svojih navijača, koji nikada ne dižu ruke od Heartsa, bez obzira kako on igrao i kakve rezultate imao.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi