Hearts preko Celtica prošao u finale Kupa

Škotska

Hearts preko Celtica prošao u finale Kupa

Edmir Škorić

Nogometaši Celtica neće doći do duple krune u ovoj sezoni. Poraženi su u polufinalu Kupa od Heartsa s 2:1.

Hearts je na Hampden Parku u Glasgowu iznenadio prvake i na kraju slavio s 2:1 te se plasirao u finale najmasovnijeg nogometnog natjecanja u Škotskoj.

Nakon "nule" na poluvremenu, Čeh Rudolf Škačel je na otvaranju drugog dijela doveo Hearts u vodstvo. Uspjeli su domaći nekoliko minuta prije kraja izjednačiti preko Garyja Hoopera.

I kada se činilo da će ove dvije momčadi igrati još jednu utakmicu, Craig Beattie je u 90. minuti zabio iz penala za veliko slavlje Heartsa. Beattie je utakmicu počeo s klupe, a ušao je na poluvremenu u igru.

U finalu će Hearts igrati protiv Hiberniana 19. maja, koji je s 2:1 savladao Aberdeen u drugoj polufinalnoj utakmici, koja je odigrana jučer.

Škotski kup, polufinale:
Celtic - Hearts 1:2 (Hooper 87/ Skacel 47, Beattie 90 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.