Heerenveen tek u nastavku  slomio otpor Den Haaga

Eredivizija, 21. kolo

Heerenveen tek u nastavku slomio otpor Den Haaga

Heerenveen je u 21. kolu Eredivizije Holandije opravdao ulogu favorita porazivši na domaćem terenu Den Haag rezultatom 3:0.

Nakon prvog dijela utakmice u kojemu su mreže mirovale, uslijedila su tri zgoditka u nastavku, a prvi je došao već u dvanaestom minutu nastavka kada je pogodio Otigba.

Strijelac za 2:0 deset minuta kasnije bio je Finnbogason koji je uspješno realizovao jedanaesterac. Posao je završio Van La Parra u sudijskoj nadoknadi vremena.

Ovim trijumfom Heerenveen je uhvatio priključak za vodećim klubovima Eredivizije. Sada je peti na tabeli sa 33 boda, dok je Den Haag i dalje u opasnoj zoni sa 20 boda.

Eredivizija, 21. kolo:

Heerenveen – Den Hag 3:0 (Otigba 58., Finnbogason 68., Van La Parra 92.)

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.