Heidel: Nisam taj koji će uperiti pištolj u Kolašinca
FOTO: EPA

Ne žele ga prisiljavati na novi ugovor

Heidel: Nisam taj koji će uperiti pištolj u Kolašinca

U njemačkom bundesligašu Schalkeu ne žele praviti pritisak na našeg Seada Kolašinca. 

Mladom defanzivcu na kraju sezone ističe ugovor sa Schalkeom, a budući da ga još uvijek nije produžio, sve je veći broj klubova koji su pokazali interes da ga angažuju u ljetnom prijelaznom roku. 

Iako su u Schalkeu voljni da zadrže Kolašinca, sportski direktor Christian Heidel je izjavio za njemačke medije da nema namjeru prisiljavati bh. fudbalera da ostane u Gelsenkirchenu ukoliko to ne bude želio. 

"Ne možemo mu postavljati rokove i dok god nemamo problema sa planiranjem, nisam taj koji će uperiti pištolj u njega. On je svjestan prilike za razvoj koju je dobio ove sezone, sigurno mu i to prolazi kroz glavu. Ako odluči na kraju ostati, to će biti odluka o kojoj je dugo razmišljao", rekao je Heidel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Još u januaru Juventus i Chelsea su željeli otkupiti ugovor Kolašinca, ali Schalke nije popustio. Prema najnovijim informacijama, sada su za njega interes pokazali i Bayern, Inter, Tottenham, Arsenal... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi