Na početku milenija kreirali senzaciju, ispali na Koševu, krenuli ka dnu, večeras priredili "haos"

Nastala je totalna ludnica

Na početku milenija kreirali senzaciju, ispali na Koševu, krenuli ka dnu, večeras priredili "haos"

Admin Čaušević

FK Sarajevo je od svih bh. klubova bilo najbliže da se plasira u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. 

Nekoliko je puta Bordo tim bio zaustavljen na posljednjoj stepenici. Tako je bilo i 2009. godine kada je u play-offu bolji bio Cluj u dramatičnom dvomeču.

Ranije je Sarajevo izbacilo Helsingborg. Švedski velikan je pao na Koševu poslije izvođenja penala nakon što su oba susreta završena rezultatom 2:1. 

Bilo je to zaista fenomenalno izdanje tadašnjih izabranika Mehmeda Janjoša, a navijači višestrukog prvaka BiH još pamte fenomenalni volej Damira Hadžića.

Helsingborg je tada predstavljao zvučno ime posebno ako se u obzir uzme činjenica da su početkom ovog milenija iz Lige prvaka izbacili ni manje ni više nego slavni Inter te se plasirali u grupnu fazu ovog elitnog takmičenja. 

Na svom stadionu su uspjeli nekako pobijediti sa 1:0. U Milanu su držali "nulu" do posljednjih minuta kada je dosuđen penal za Nerazzurre, odgovornost je preuzeo Alvaro Recoba i promašio pa su Šveđani otišli u Ligu prvaka. 

Oglasi

Inače, posljednji put prvak Švedske Helsingborg je bio 2011. godine nakon čega slijedi put ka dnu. U nekoliko navrata su ispadali iz Allsvenskana, a posljednji put se to desilo 2020. godine. 

Međutim, u drugoj ligi su se zadržali samo jednu godinu jer su u doigravanju za ulazak uspjeli izbaciti  favorizovani Halmstad.

Iako su izgubili prvi meč sa 0:1 i to na domaćem terenu u revanšu su odigrali sjajan susret. Popularni Crveni su slavili sa 1:3, a posljednji gol su postigli u 90. minuti kada je pogodio Karjalainen.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na terenu je nastao totalni haos jer su navijači Helsingborga utrčali na teren da proslave povratak u društvo najboljih.

Najveći igrač u historiji ovog kluba jer legendarni Henrik Larsson u čiju je čast i penzionisan broj 17. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Naslov članka treba da bude “čorba”… u 5 paragrafa preskočimo 38 ebenih tema hahahahah
5 1
roki-rokic
Ja mislim da je Zeljo bio najblizi grupnoj fazi ako se ne varam. Zar nisu imali nulu sa Newcastle u Engleskoj i onda izgubili na Grbavici 1:0
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi