Englezi "pljuvali" Southgatea i igrače, a sada je Henderson žestokom porukom na noge digao naciju
FOTO: EPA

Imao je šta da kaže

Englezi "pljuvali" Southgatea i igrače, a sada je Henderson žestokom porukom na noge digao naciju

Esmer Oštraković

Jordan Henderson bio je jedan od igrača koji nije našao svoje mjesto u avionu za Njemačku gdje se trenutno odigrava Evropsko prvenstvo.

Englezi su nakon jedva izborene pobjede od 1:0 protiv Srbije nekako uspjeli da sačuvaju bod protiv Danske.

Kane je postigao gol za vodstvo Engleske, ali je do kraja prvog poluvremena stvari na početak sjajnim golom sa distance vratio Morten Hjulmand.

Nakon utakmice bijes navijača prema Garethu Southgateu bio je velik, a povećao ga je na još veći nivo jer je rekao kako mu u veznom redu nedostaje Kalvin Phillips.

Izjavu je nakon utakmice dao i defanzivac Engleske i Manchester Cityja, Kyle Walker.

Oglasi

"Prvi smo u grupi i hajde da pokušamo naći pozitivne stvari. Nismo poraženi, primili smo prelijep gol sa tridesetak metara", rekao je Walker, te je nastavio:

"Imali su dobar napad, a mi smo mnogo razmišljali šta ako primimo drugi gol.

Menadžer je tražio da igramo napadački fudbal, ali u na turnirskom načinu takmičenja se morate prilagođavati", riječi su Walkera.

Mnogi su kritikovali i Walkera zbog njegovih riječi i zbog toga što je stao u odbranu Garetha Southgatea, ali ne i Henderson koji se nije našao na spisku putnika za Euro.

On je zatražio od navijača da podrže svoj nacionalni tim.

"Tako je Kyle Walker. Dobro rečeno. Previše negativnosti. Stanite iza ovog tima i vjerujte u njega", napisao je Henderson na društvenim mrežama.

Ostaje da vidimo da li će Englezi sada kritikovati i Hendersona zbog podrške koju je dao Walkeru i nacionalnom timu Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi