Englezi isprozivali Nijemce: "Ovo je sramota"

Užasan teren otežao igračima

Englezi isprozivali Nijemce: "Ovo je sramota"

Edmir Škorić

Reprezentativci Engleske igrali su danas meč 2. kola na Evropkom prvenstvu protiv Danske. Iako su slovili za favorita, na kraju su osvojili "samo" bod, mada i sa njim treba da budu zadovoljni.

Nije Engleska kao jedan od glavnih favorita Eura briljirala u prvom kolu, iako je tada slavila protiv Srbije sa 1:0, a nije bila na nivou ni večeras protiv Danske.

Englezi su poveli preko Kanea u 18. minuti, ali je Hjjulmand u 34. postigao izjednačujući pogodak i ostalo je 1:1. Engleska je lider grupe C sa četiri boda, dok Danci i Slovenci imaju po dva, a Srbija samo jedan bod. U posljednjem kolu Srbija igra s Danskom direktan okršaj za prolaz, a Slovenci će probati napraviti čudo protiv Engleske.

Trenutna tabela grupe C:

# TIM U P N I GR BOD
1 Engleska 2 1 1 0 1 4
2 Danska 2 0 2 0 0 2
3 Slovenija 2 0 2 0 0 2
4 Srbija 2 0 1 1 -1 1

Utakmicu je osim jako slabih partih mnogih engleskih zvijezda obilježio i "neočekivan neprijatelj". Englezi smatraju da je loš teren bio koban po njihovu reprezentaciju.

Oglasi

Već tokom prvog poluvremena bilo je nekoliko opasnih situacija za igrače , ponajprije u ekipi Garetha Southgatea. Igrači su klizili velikom snagom. Dodatno, kopačkama su trgali travu, što je stvaralo neravnine na terenu.

U jednoj od takvih akcija dogodio se među ostalim i opasan pad Kylea Walkera. Zglob mu se savio na prilično neprirodan način i čak mu je bila potrebna ljekarska pomoć. Na kraju je presvukao kopačke i vratio se na teren.

Međutim, igračima je teško igrati u ovakvim uslovima. Postoji velika opasnost od povreda, što su primijetili ne samo engleski novinari, već i navijači. Svoje emocije iskalili su na društvenim mrežama. "Ovaj teren se već raspada", "Prava sramota", "Farsa", "Teren u Frankfurtu je beskoristan. Sramotan je i opasan". To su samo neki od komentara.

Moguće je da je odluka o zatvaranju krova imala veliki utjecaj na stanje terena. U Njemačkoj se predviđaju oluje i pljuskovi, pa organizatori nisu htjeli dopustiti Armagedon na stadionu. Međutim, ova odluka najvjerovatnije je povećala vlagu u zraku, što može utjecati na teren. Barem tako tvrde novinari The Suna.

Ipak, u takvim uslovima igrači obje reprezentacije uspjeli su postići golove.

Top Komentari

Nije.bitno
Englezi imaju igrace al nemaju tim .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi