Stadion koji je čudo prirode: Na utakmice putujete brodom, stijene služe kao tribine

Okružen nevjerovatnim pejzažom

Stadion koji je čudo prirode: Na utakmice putujete brodom, stijene služe kao tribine

Haris Zilić

Norveška nema neke veliike fudbalske stadione, ali definitivno ova država na sjeveru Evrope ima najčudniji, a neki će reći i najljepši stadion na svijetu.

Pomenuti stadion smješten je u ribarskom mjestu Heningsver i svojim pejzažom okolinom defitivno je turistička atrakcija.

Na pomenutom stadionu igra lokalni klub Heningsver IL koji se tkamiči u nižim norveškim ligama.

Stjenovito ostrvo na kojem se nalazi stadion okružuju prelijepe stijene, a oko igrališta nalazi se tek malo ceste, koja služi kao prilaz terenu. Gotovo svaka lopta može završiti u moru, tako da su i zanimljive utakmice na ovom stadionu.

I samo selo plijeni pažnju zbog predivne arhitekture, drvenih kućica, a stadion nem atribine, tako da i oni malobrojni gledatelji mečeve prate s obližnjih stijena.

Interesantno da ekipe na gostovanja dolaze brodovima i trajektima, što svakako daje posebnu draž kada se igra protiv ovog zanimljivog lokalnog kluba iz Norveške.

Top Komentari

Mele
Ovdje sam bio, ne da bih igrao ili gledao fudbal, nego lovili smo ribu i kupali se. Røst, manje jedno ostrvo isto ima fudbalske terene, ali riba, to je kao u mravinjaku sto ima mrava. Ko ne vjeruje neka vidi na You tube..Lofoten og Salstraumen..Bozji dar za ribolovce.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi