Henry: Arsenal će se sa Cityjem boriti za titulu

Legendarni napadač (pre)optimističan

Henry: Arsenal će se sa Cityjem boriti za titulu

Legendarni napadač Arsenala Thierry Henry je izjavio da će se borba za šampiona Engleske voditi između Manchester Cityja i njegovog bivšeg kluba.

"Mislim da će Arsenal biti kandidat za titulu. Bio bih zabrinut da je City pobijedio West Ham u prošlom kolu, ali nije i to daje nadu moj bivšem klubu. Ovo je vrlo neizvjesno takmičenje", rekao je Henry i dodao:

"Ne znam može li Arsenal biti šampion, ali vjerujem da će se boriti za titulu do kraja".

Interesantno, Henry nije spominjao Manchester United, koji je trenutno drugoplasirani tim tabele, sa dobrim izgledima da ove sezone igra jednu od glavnih uloga u Premiershipu. Francuz je iz utrke za šampiona 'izbacio' i Chelsea, koji je loše ušao u sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Henry je najbolji strijelac u historiji Arsenala sa 228 golova na 376 utakmica.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.