Henry birao najboljeg napadača Premier lige

Diego Costa mu najbolji

Henry birao najboljeg napadača Premier lige

Edmir Škorić

Legendarni napadač Arsenala Thierry Henry izabrao je najboljeg napadača u Premier ligi.

Iako je godinama bio ikona Premier lige u dresu Arsenala, Henry je bio krajnje objektivan kada su ga upitali ko je trenutno najbolji napadač na Otoku.

"Svašta može da se dogodi ako imate napadača kakav je Costa. Za mene je trenutno najbolji u Premier ligi", rekao je Henry, pa je dodao:

"Unosi se u lice, pravi pritisak i stalno trči, pa je jako dosadan protivničkim igračima. Sve to čini ga najboljim u ovom trenutku".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Costa, napadač Chelseaja, trenutno je najbolji strijelac Premier lige sa 12 pogodaka, dok je Alexis Sanchez postigao 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi