Henry čeka na posao u Aston Villi

Započinje samostalnu trenersku karijeru

Henry čeka na posao u Aston Villi

Proslavljeni francuski nogometaš Thierry Henry pokazao je interes za preuzimanje Aston Ville, pišu mediji iz Engleske.

Poslije Stevena Gerrarda i Franka Lamparda, još jedan legendarni igrač engleske Premier lige odlučio je da se posveti trenerskom pozivu, a prvi samostalni angažman u karijeri Henry bi navodno mogao imati u Championshipu.

Nakon što je Aston Villa nedavno uručila otkaz Steveu Bruceu, Henry je izrazio želju da preuzme kultni engleski klub koji se ove sezone poprilično muči u Championshipu, a navodno se također i kako su navijači za to da preuzme kormilo.

Iako se uoči sezone predviđalo da Aston Villa bude jedan od glavnih kandidata za elitni rang, ovaj klub igra veoma loše i trenutno zauzima tek 13. poziciju nakon 11 odigranih kola.

Za Henryjeve usluge su se prethodnih mjeseci interesovali još Bordeaux, kao i Nogometni savez Egipta, ali do saradnje nije došlo.

Podsjetimo, Henry je prethodno radio u belgijskog reprezentaciji kao pomoćnik Roberta Martineza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi