Henry glavni kandidat za klupu Monaca

Prenosi ESPN

Henry glavni kandidat za klupu Monaca

Portugalski trener Leonardo Jardim vrlo je blizu otkaza u ekipi Monaca.

Suprotno svim očekivanjima, Monaco igra katastrofalan fudbal na početku sezone i trenutno se nalazi na 18. poziciji u Ligue 1 sa samo šest osvojenih bodova poslije devet kola.

Iako je Jardim sjajno vodio ekipu u prošlosti, čini se kako je došlo vrijeme za rastanak obzirom da se ovako loši rezultati više ne mogu trpiti.

Kako prenosi ESPN, glavni kandidat za njegovog nasljednika je nekadašnji napadač ovog tima Thierry Henry. Podsjetimo, Henry je do prije nekoliko mjeseci bio član stručnog štaba reprezentacije Belgije, ali je odlučio da se počne baviti samostalnim trenerskim poslom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon što se povezivao sa klupom Aston Ville, sada je došao red i na Monaco koji se čini daleko realnijom opcijom. Pomenuti izvor navodi kako bi sve trebalo biti gotovo tokom reprezentativne pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi