Henry: Guardiola će se okušati u Engleskoj

"Vjerujem da će u budućnosti preuzeti neki engleski klub"

Henry: Guardiola će se okušati u Engleskoj

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Arsenala Thierry Henry izjavio je da očekuje da u budućnosti Pep Guardiola preuzme neki klub iz engleske Premier lige.

Posljednjih sedmica sve više se govori da će španski stručnjak na kraju sezone napustit minhenski Bayern, a kao sljedeća destinacija navodi se Manchester City. Henry je kazao da vjeruje da će Guardiola u budućnosti doći u Englesku jer je takmičar i želi ostaviti trag u najjačim ligama.

„Vjerujem da želi osvojiti titulu u svakom mogućem prvenstvu. On je odličan trener i vjerujem da bi se odmah uklopio u Premier ligu“, rekao je Henry.

Navodno, pored interesa Cityja, u borbu za Guardiolu uključio se i Chelsea. Francuski fudbaler je u svojoj karijeri imao priliku da sarađuje sa Guardiolom dok je igrao u Barceloni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.