Henry je svima simpatičan, ali došlo je vrijeme i za prve ozbiljne kritike

Legenda Monaca ne vjeruje mladom treneru

Henry je svima simpatičan, ali došlo je vrijeme i za prve ozbiljne kritike

Monaco ove sezone igra katastrofalno i nalazi se na pretposljednjem mjestu Ligue 1, što je rezultat kakav baš niko nije mogao očekivati.

Kneževi se na svim utakmicama muče, pretežno gube ili remiziraju a i onda kada pobijede, to bude jedva i minimalno. Od starta sezone su se stvari počele odvijati loše za Monaco, pa je i uslijedila smjena na klupi.

Neiskusni Thierry Henry je još početkom sezone zamijenio Lenarda Jardima, čovjeka koji je Monacu donio titulu prvaka i polufinale Lige prvaka, a klupska legenda Jean-Luc Ettori smatra da je to bio ishitren potez.

"Iako smo bili u teškoj situaciji, Jardim je bio taj koji nas je mogao 'izvaditi' iz toga. Thierry Henry nije loš izbor, ali ovo je bila preuranjena i ishitrena odluka. Jardim je otišao naglo, a Henry stigao prebrzo", započeo je Ettori, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nije mi cilj da budem taj koji će kritikovati Henryja, ali moram reći da nije bio nimalo skroman kada je prihvatio posao. To što si bio dobar igrač, ne znači da možeš odmah da dođeš i radiš u Ligue 1 koju ne poznaješ".

Jean-Luc Ettori je za Monaco odigrao preko 600 utakmica, a 1995. godine je i sjedio na klupi ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti