Stigla ponuda, Fabregas na iskušenju kao nikada u životu?

Milan nije jedini koji ga traži

Stigla ponuda, Fabregas na iskušenju kao nikada u životu?

Španski veznjak Cesc Fabregas vjerovatno broji svoje posljednje dane u Chelseaju, koji bi trebao napustiti u januaru.

Kako se bliži zimski prelazni rok, tako se za ovog 31-godišnjaka javlja sve više klubova. Do danas je najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje bio Milan, ali sada je u priči i Monaco.

Monaco igra katastrofalnu sezonu i jasno je da će vrlo brzo morati da se pojačaju ako žele da se spase ispadanja. Na vrhu njihove liste želja upravo je Fabregas, za kojeg bi trebali izdvojiti deset miliona eura, koliko traži Chelsea.

Navodno je Milan spreman za Fabregasa platiti najviše osam miliona eura, a na Monacu je da nadvisi ponudu Rossonera i ispuni kriterij koji je Chelsea odredio prilikom prodaje.

Također, ostaje da se vidi hoće li Monaco moći udovoljiti Fabregasovim željama za platom od pet miliona eura godišnje, što za klub iz Kneževine nije zanemarljiva cifra.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naravno, otvoreno je pitanje i da li je Cesc Fabregas spreman prihvatiti rizik i preći u klub koji se trenutno nalazi u zoni ispadanja u francuskoj Ligue 1. Iskušenje je veliko, a odgovor ćemo saznati uskoro.

Fabregasov ugovor sa Chelseajem važi do kraja sezone i on neće biti produžen, tako da je i Plavcima januar posljednja šansa da zarade na svom fudbaleru koji će, u slučaju da ostane, u junu moći besplatno napustiti klub.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi