Henry je tek stigao u Kneževinu, a već ga je glava zaboljela
Ekipa Monaca nakon devet odigranih kola francuske Lige 1 zauzima i više nego skromnu 18. poziciju

Problemi na samom startu za legendarnog Francuza

Henry je tek stigao u Kneževinu, a već ga je glava zaboljela

S. Grebović

Trenutni plasman na tabeli domaćeg prvenstva za ekipu koja je do samo prije dvije sezone igrala polufinale Lige prvaka je razočaravajući, a čelnici Monaka rješenje su pronašli u legendarnom Thierryu Henryju.

Legendarni Francuz je prošle subote na uzavreloj trenerskoj stolici Monaca zamjenio Leonarda Jardima koji je dobio otkaz nakon katastrofalnih rezultata na početku sezone i samo šest osvojenih bodova u devet odigranih kola.

Za velikog Francuza ovo će biti prvi samostalni angažman u trenerskom poslu, a problemi su se pojavili već sada. Naime, novi šef struke Monaca na subotnjoj utakmici u gostima kod Strasbourga neće moći da računa na svoja prva dva golmana, Danijela Subašića i Diega Benaglia.

Umjesto njih među stativama bi trebao stajati Seydou Sy, inače treća golmanska opcija u timu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osim golmanskog dvojca, Henry neće moći da računa niti na Anreu Raggia i Jemersona zbog suspenzija, kao i na Ronyja Lopeza i Pietro Pellegrija koji su odsutni još od ranije zbog povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi