Henry: Messi je vanzemaljac

Legendarni francuski napadač hvalio Argentinca

Henry: Messi je vanzemaljac

Endin Čaušević

Večeras će biti poznat dobitnik Zlatne lopte, a legendarni fudbaler Thierry Henry kazao je da očekuje da ovu nagradu ove godine osvoji Lionel Messi.

Henry je imao priliku da nastupa sa Messije u dresu Barcelone, a 2009. godine zajedno su s ovim klubom stigli do titule Lige prvaka. Legendarni francuski napadač kazao je da je uvjeren da će ovogodišnju Zlatnu loptu po peti put u karijeri osvojiti Lionel Messi.

"Nekada se upitam da li je Messi s ovog planeta. Ne može se objasniti sve što on radi na terenu i da uživa u tome. Ne znam, to nije normalno. Nekada su napadači postizali oko 23 gola po sezoni i bili su nevjerovatni, a on to uradi za tri mjeseca", rekao je, između ostalog, Henry.

Henry je kazao da je uvijek govorio da je najbolji igrač sa kojim je imao priliku igrati Dennis Bergkamp.

"Bergkamp je za mene najbolji igrač sa kojim sam imao priliku igrati. To mislim jer je on čovjek, a Messi nije. Messi je vanzemaljac", dodao je Henry.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi