Henry nije tek tako odbio Bordeaux, stigla "nagrada" od Belgijanaca

Francuz dobio novu poziciju

Henry nije tek tako odbio Bordeaux, stigla "nagrada" od Belgijanaca

Legendarni francuski fudbaler Thierry Henry je odavno završio igračku karijeru i uplovio u trenerske vode.

Henry je već nekoliko godina član stručnog štaba reprezentacije Belgije, a ovog ljeta su se pojavile informacije da bi mogao dobiti prvi posao kao šef struke i to u francuskom Bordeauxu.

Ipak, Henry je navodno odbio ponudu Boredauxa, a sada je jasno da to nije učinio "tek tako", pošto je Fudbalski savez Belgije danas saopštio da je 41-godišnji Francuz itekako napredovao u reprezentaciji ove Belgije.

Naime, Henry više nije tek jedan od članova (trener napadača) stručnog štaba, već prvi pomoćnih selektora Roberta Martineza. On na tu poziciju dolazi umjesto Greama Jonesa koj je preuzeo kormilo engleskog West Bromwich Albiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi