Henry: Niko me neće, a onda odjednom dobijem pet ponuda

Vjeruje da će biti uspješan kao trener

Henry: Niko me neće, a onda odjednom dobijem pet ponuda

Legendarni francuski fudbaler Thierry Henry nije na najbolji mogući način započeo trenersku karijeru.

Krajem prošle godine Henry je udlučio da samostalno krene s trenerskim poslom i preuzme Monaco, ali u ovom francuskom prvoligašu otkaz je dobije vrlo brzo, što ga, kaže, nije pokolebalo.

U razgovoru za Telegraf priznao je Henry kako mu poslije otkaza telefon nije zvonio gotovo četiri mjeseca, niko ga nije htio, no onda je odjednom stiglo pet ponuda. Sve to dalo mu je motiv da nastavi i jednog dana postane barem približno uspješan kao što je nekada bio kao fudbaler.

"Vjerujem da mogu biti uspješan. Nije lako, ni ne treba bude, ali o neuspjehu ne treba razmišljati. Uspješno sam prevazilazio prepreke i kada sam bio u Arsenalu, pa kasnije u stručnom štabu reprezentacije Belgije, tako da vjerujem da mogu i sada", kazao je Henry, pa potom otkrio neke zanimljivosti:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Niko mi se nije javljao gotovo četiri mjeseca od napuštanja Monaca, a onda je odjednom stiglo pet ponuda. Priznajem, neke nisu bile onakve kakvima sam težio, recimo, neko mi je nudio da budem asistent... Moja želja je da budem broj jedan, ne dva, a ne želim ni da ostavim svoje saradnike. Neki od njih su prestali da rade zbog mene i šta da im kažem, da ja sada imam posao... To nije korektno."

Da lakše preboli otkaz u Monacu pomogla je Henryju i bogata otpremnina koju je dobio. Nekadašnji napadač Arsenala je navodno inkasirao čak 8,4 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi