Henry od ponedjeljka i zvanično na klupi Monaca
Ne čudi što je do dogovora došlo ovako brzo s obzirom na to je da je i sam Henry bio izuzetno zainteresovan za vođenje Monaca (Foto: Epa)

Tvrdi ugledni L'Equipe

Henry od ponedjeljka i zvanično na klupi Monaca

Ekspresnom brzinom je francuski prvoligaš Monaco pronašao novog trenera nakon što je uručen otkaz Leonardu Jardimu.

Kneževi su u novu sezonu ušli katastrofalno i nakon devet kola se u Ligue 1 nalaze na 18. poziciji sa svega šest osvojenih bodova, a ceh za loše rezultate je, očekivano, platio Leonardo Jardim s kojim je jučer prekinuta saradnja.

Gotovo pa sigurno novi trener Monaca će biti legendarni Thierry Henry, kojem će to biti ujedno prvi samostalni angažman, a ugledni L'Equipe piše kako će zvanično predstavljanje nekadašnjeg napadača Arsenala biti upriličeno u ponedjeljak.

Ne čudi što je do dogovora došlo ovako brzo s obzirom na to je da je i sam Henry bio zainteresovan za vođenje Monaca nakon što su mu prethodno propali poslovi u Aston Villi i Bordeauxu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za Henryja je ovo ujedno i povratak u klub u kojem je započeo igračku karijeru tokom koje je, između ostalog, igrao još za Juventus, Arsenal, Barcelonu i New York Red Bulls.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti