Henry otkrio početnih 11 Cityja za narednu sezonu

Tako smatra legendarni Francuz

Henry otkrio početnih 11 Cityja za narednu sezonu

Nekadašnji napadač Arsenala i Barcelone Thierry Henry otkrio je kako bi trebala izgledati prva postava Mancheter Cityja naredne sezone.

Španski stručnjak Pep Guariola preuzima Građane ovog ljeta, a otkad se to saznalo, često se špekuliše o tom ko će biti otpisan u sastvu Cityja, a ko doveden.

Henry je svojevremeno u Barceloni sarađivao sa Guardiolom te je dobro upoznat o razmišljanju Španca.

Upravo zbog toga Francuz poručuje da bi ovo mogao biti kraj za Yayu Tourea i Joa Harta u Manchester Cityju, te da bi na njihovo mjesto trebali doći Gundogan i Ter Stegen.

"Guardiola se ne boji uvesti promjene. Ako nemaš šanse da igraš u klubu, on će ti to reći. On samo želi da pobjeđuje i dominira. Nažalost po Yayu Tourea, mislim da bi ovo trebao biti kraj za njega u Cityju, iako mi je mnogo žao zbog toga. Također, Joe Hart je jedan od fudbalera o kojem se ne priča mnogo i mislim da se ni njemu ne smješi svijetla budućnost u Cityju", rekao je Henry.

Ovako bi trebala izgledati prva postava Cityja za narednu sezonu, po izboru Henryja.

Golman: Ter Stegen;

Odbrana: Clichy, Otamendi, Kompany, Sagna;

Vezni red: Gundogan, Fernandinho, De Bruyne, Silva, Pogba;

Napad; Aguero

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi