Henry podsjetio na stare dane

Prelijep pogodak veterana

Henry podsjetio na stare dane

A. Haznadarević

Francuski napadač Thierry Henry donio je pobjedu svojim New York Red Bullsima prekrasnim pogotkom, za koji se kasnije ispostavilo da je odlučio pobjednika.

Tridesetčetverogodišnjem Henryju je to bio prvi pogodak nakon 28. aprila, te taj podatak još više povečava važnost postignutog gola. Inače, legendanom napadaču koji je nadublji trag ostavio u redovima Arsenala, bio je ovo deseti pogodak u MLS-u ove sezone.

Treba spomenuti da je još jedna legenda u MLS-u odigrala odličan meč, veznjak LA Galaxyja David Beckham je ponovo pokazao da mu godine ne predstavljaju problem, te je uspio upisati svoj četvrti pogodak u trećem uzastopnom nastupu. Meč Vancouvera i LA Galaxyja je završen rezultatom 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.