Henry sjeda na klupu Aston Ville?

Hoće li se Francuz okušati u trenerskim vodama?

Henry sjeda na klupu Aston Ville?

S. Grebović

Kako prenosi Sky Sports, legendarni francuski napadač Thierry Henry najozbiljniji je kandidat kada je upitanju trenerska pozicija u Aston Villi.

Nakon što je kao pomoćnik Roberta Martineza pomogao Belgiji da se dokopa trećeg mjesta na prethodnom Mundijalu, sve su glasnije priče da bi legendarni napadač Arsenala i francuske reprezentacije Thierry Henry mogao da se okuša i kao trener.

40-godišnji Francuz je pored asistenta u reprezentaciji Belgije bio i stručni konsultant Sky Sportsa u prošloj sezoni, ali čini se kako je odlučio da se riješi tih uloga i posveti se isključivo trenerskom poslu.

Henry bi mogao da zameni menadžera Ville Stevea Brucea, pošto je u klubu iz Birminghama došlo do promjene u vlasničkim odnosima u klubu.

Egipatski milijarder Nassef Sawiris je zajedno sa američkim biznismenom Wesom Edensom kupio kontrolni paket akcija Aston Ville u petak, te sada razmišlja o promenama u klubu, kao i dovođenju novih ljudi na ključne položaje unutar samog kluba.

Steve Bruce se na klupi Aston Ville nalazi od 2016. godine, a prošle sezone je u Championshipu zauzeo četvrtu poziciju, da bi kasnije došao i do finala play off-a, gdje je u meču za plasman u Premier ligu izgubio od Fulhama, a čini se kako bi ga upravo taj poraz mogao koštati trenerske pozicije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi