Henry Surtees poginuo na utrci Formule 2

Formula 2

Henry Surtees poginuo na utrci Formule 2

Adnan Beganović

Utrka Formule 2 u Brands Hatchu bila je kobna za mladog 18-godišnjeg vozača Henryja Surteesa. Naime, Surtees je izgubio život u bizarnoj nesreći koja se dogodila tokom same utrke.

Nesreća se dogodila kada je jedan bolid izletio sa staze i udario u bočnu ogradu. Prilikom udarca kotač s bolida poletio je prema stazi na kojoj je vozio Surtess. Kotač je pogodio nesretnog mladića u glavu i on je ostao bez svijesti, te izletio sa staze i velikom se brzinom zabio u ogradu.

Surteesu je pružena pomoć na stazi, a zatim je hitno prebačen u bolnicu, no spasa mu nije bilo. Preminuo je u bolnici usljed teških povreda glave.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.