Henry za kuću izdvojio 15 miliona dolara

Henry za kuću izdvojio 15 miliona dolara

O. Lekić

Francuska fudbaler Thierry Henry, koji je po okončanju reprezentativne karijere odlučio igrati u MLS-u, priuštio je sebi raskošnu rezidenciju u elitnoj četvrti New Yorka - Soho na Manhattanu. Za stanovanje u trospratnoj kući morao je platiti gotovo 15 miliona dolara.

Henry je u vrhu najplaćenijih igrača s one strane Atlantika. U dresu Red Bulls Cluba, nogometne ekipe iz ''velike jabuke'', do kraja sezone će biti bogatiji za 5,6 miliona dolara, prenose agencije.

U prestižnom susjedstvu nogometaš će imati susjede iz muzičkog i filmskog svijeta, pa će na ulici pozdravljati pjevače Aliciu Keys i Lennya Kravitza, kao i glumicu Nicole Kidman. Henryjeva trospratna razidencija ima 600 kvadratnih metara, s terasom koja mjeri "skromnih" 450 kvadratnih metara i gleda na ulicu Crosby.

Henry je već napravio ugovor s agentom nekretnina, koji ne dijeli informacije o pogodbi s francuskim nogometašem. Francuz će prvo za dupleks dati devet miliona dolara, a potom još 4,85 miliona dolara za donji sprat iz kojeg će se sadašnji stanar iseliti. Henry će potom spojiti tri sprata u jednu cjelinu i dobiti "tripleks".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.