Hens propušta Evropsko prvenstvo

Nevolje za njemačku rukometnu reprezentaciju

Hens propušta Evropsko prvenstvo

Adnan Beganović

Jedan od najboljih rukometaša Njemačke, Pascal Hens, zbog povrede koju vuče već duže vrijeme otkazao je nastup u reprezentaciji na predstojećem Evropskom prvenstvu u Austriji.

Ubojiti bek HSV-a, Pascal Hens, već godinu i pol dana ima problema sa povredama. Prvo mu je na Olimpijskim igrama u Pekingu stradalo koljeno, a prošlog ljeta je morao na operaciju pete od koje se još nije oporavio. Zbog navedenih problema sa povredama otkazao je nastup u reprezentativnom dresu, a za njemačke medije je istakao:

„Jedino što želim je da igram bez bola i potpuno spreman. Već dvije godine igram sa bolovima, tako da bi učestvovanje na Evropskom prvenstvu, gdje se utakmice igraju gotovo svaki dan, bila prava ludost“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.