Heracles upisao sedmu ovosezonsku pobjedu, pao Waalwijk

Eredivisie, 20. kolo

Heracles upisao sedmu ovosezonsku pobjedu, pao Waalwijk

Fudbaleri Heraclesa upisali su svoju sedum ovosezonsku pobjedu nakon što su u okviru 20. kola holandske Eredivisie pred domaćim navijačima rezultatom 2:1 savladali Waalwijk.

Iako su bolje otvorili susret te imali nekoliko izglednih prilika domaći igrači su do vodstva stigli tek u samom finišu prvog poluvremena. Četiri minute prije odlaska na pauzu domaćine je u vodstvo doveo Linssen.

Kako je završio prvo, tako je domaćin otvorio drugo poluvrijeme. Golom u 54. minuti Uth je udvostručio vodstvo Heraclesa, a asistirao mu je Rosheuvel.

Nakon vodstva od 2:0, domaćini su se malo opustili, a kazna je stigla u 67. minuti kada je Schet svojim golom goste vratio u minimalni rezultatski zaostatak.

Ipak, do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je novu “tricu” upisao domaći tim, sedmu u ovoj sezoni.

Eredivisie, 20. kolo:
Heracles – Waalwijk 2:1 (Linssen 41, Uth 54 / Schet 67)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.